Karácsonyfatűz megint és megint megúszva

Egy előző postban volt szó a kínai karácsonyfafüzér összeolvadásáról. De az a nagyon gagyi verzió volt. Most itt a legfrissebb majdnemkigyulladás, egy minőséginek tűnő, Somogyi elektronik által forgalmazott, kettős szigetelésű!!! karácsonyi égősorról lesz itt szó.
Ezek áramhidas izzók, ha egy kiég akkor világít tovább a többi. De viszont a feszültség és árameloszlás akkor már felborul és ha a tulajdonos nem cseréli időben ki egy működő izzóra akkor egyre több és több ég ki és a maradék élő meg egyre több és több áramot kap. A jobbik verzió az hogy egyszercsak kiég az összes. A rosszabbik pedig az amikor kiég a lakás. 
A képek magukért beszélnek!



 Jól látszik hogy összeolvadt az izzó körüli műanyag burkolat is, ha fenyőfával érintkezett volna valószínűleg fel is gyullad tőle a karácsonyfa.
 Kettősszigetelésű, az egér lerágta róla a külső zöld szigetelést, így kilátszik alóla az alsó fehér második szigetelés:

 A kapcsolós hosszabbítóknak is megvan a maga veszélyük:

Amúgy a fényfüzér minőséginek tűnik, kettős szigetelés, címke, vastag, nem kilazuló kábelek, normális méretű dugvilla stb stb. Tehát semmi kifogást nem találtam volna benne hogyha a használat során ki nem derül hogy a látszat csal.  Álmomban nem gondoltam volna hogy ez ugyanúgy összetud olvadni mint a leges leges legócskább kínai is.
KIF 20 típusú hagyományos izzós fényfüzér, csak óvatosan vele!!!
Amúgy még csak ma lesz szenteste mégis tegnap már megvolt az első karácsonyfatűz (Balatonfüreden).
http://index.hu/2012/karacsony/megvolt_az_idei_elso_karacsonyfatuz/

2 megjegyzés:

  1. Bevallom őszintén sokat derültem a blogodon, egyrészt látva, hogy a magyar ember mennyire kreatív, másrészt pedig azon, ahogy előadod:) Én is az építőiparban dolgozom, sok jó ötletet láttam itt, bár hozzátenném, csoda, hogy élsz még ennyi hajmeresztő mutatvány után :D Sok sikert kívánok neked a folytatáshoz!

    VálaszTörlés