Villanybojler mánia - A HAJDÚ villanybojler örökké él

Remélem idáig nyugodtan és teljes biztonsággal nyitottad meg a melegvizes csapot a munkahelyeden, iskoládban, vagy bármely ismerősödnél mikor kezet akartál mosni. Persze amiről nem tudunk az nem fáj ugye? Mert egy kis melegvíz engedése kézmosáshoz, zuhanyzáshoz veszélyességi faktora nem mindig merül ki egy kis forrázásban, szén monoxid mérgezésben stb. Mindig betonkeverős témával riogatnak csak? Pedig ha csak a híradót nézzük akkor több a bojleres halál, mint a betonkeverős...  Mert ugye a villanybojlertől szén monoxid mérgezést nem fogsz kapni de áramütést kaphatsz.... 
De szerencsére a bojlerek igen biztonságosak, karbantartás mellett szinte lehetetlen bojler általi halálban meghalni robbanás csak elvétve, szén-monoxid mérgezés csak pár tucat évente, rázás is csak néhány fő. 
Mint a képen látható hajdú bojler is csak csipkod, de még nem ütött agyon senkit.
A nap, hét és a hónap képe után az év képe.







De működik, nem ráz de hiába dupla tartályos a bojler akkor is lyukas valahol
és csöpög rendesen és azért olyan rozsdás.Hogy földelés van-e azt
elfelejtettem megkérdezni...
Ezt csak azért küldtem mert ígértem ha találkozok valahol csodakészülékkel
(csoda hogy működik) akkor megosztom veletek. Ha neked is van ilyesmi készüléked a lakásodban, albérletedben stb akkor fényképezd le és küld be nekem, én meg majd publikálom itt.

5 megjegyzés:

  1. bojlerhoz tipp:

    en szereltem a mi jooreg hajdunkat igaz az meg csak vagy 15eves (az elso hajdu volt vagy ... sokkaltobb...) naszoval bojler szet, vizko ki.
    vettem hozza uj talapzatot meg nagyobb futoszalat es oriasi anodot. amikor szepen osszeraktam a cuccost hat kiderult h a szerkezetnek a lyukjai nemegyeznek! pedig elvileg gyari cucc. szoval genyozhattam a regi felujitasaval amibe belevolt pusztulva az anod menetes-resze... viszont erdekes h az eredeti 1200w-os futoszal utan bepakolt 1800as futoszallal se lett tobb a villanyszamla (bejelentosek vagyunk es monitorozva van...) kevesebb ido alatt felfuti a vizet. ha szetszeded a bojlert ajanlott minel nagyobb anodot tenni bele (en 60cm-est nyomtam bele az eleg par evig)

    VálaszTörlés
  2. A villanyszámla nem lehet több attól hogy nagyobb fűtőszálat teszel bele. Hisz ugyanakkora hőfokra kell fűteni a vizet, azt hogy lassan vagy gyorsabban teszi az villanyszámla szempontjából mindegy mert ugyanannyi energia kell hozzá.

    Legalábbis ideális esetben. :-)

    Hajduból tényleg sok típust volt és csak kinézetre egyeznek csak. Szóval amit írsz bizony könnyen előfordulhat. :-(

    VálaszTörlés
  3. Sziasztok!

    Segítséget szeretnék kérni bojler javítással kapcsolatban, valakitől.

    Hajdu 120 l. villanybojlerem a rögzítő csavaroknál csöpögött, ezért szétszedtem, mert arra gondoltam, hogy egy alapos tisztítás és tömítés csere megoldja a problémámat. Teljesen megszabadítottam a vízkőtől és fém tisztára lepucoltam a rögzítő helyet Nem tapasztaltam semmilyen korrodálódást, ezért visszaraktam mindent az új tömítéssel, majd megvártam a négy óra felfűtési időt. Sajnos már a felfűtés alatt elkezdett csöpögni és után húzással sem oldódott meg a problémám. Attól féltem, hogy esetleg túl húztam és megsértettem a tömítést, ezért újra szétszedtem, átpucolás után, új tömítéssel visszaraktam. Még mindig csöpög ugyanott a csavarok tövében.
    Abban kérném valaki segítségét, miután minden tisztának és rozsdamentesnek látszik, mit kell megnéznem alaposan ahhoz, hogy ha a teljes alját megveszem, alaplap, anód, fűtőszál, új tömítés stb. , ne utólag kelljen megtudnom azt, hogy a tartály a felelős mindenért, ezért kidobott pénz és idő volt minden?

    A szaktanácsát előre is köszönöm annak aki ellátna vele, mert nem vagyok szakember de egy iránymutatás sokat javítana helyzetemen.
    Tóth Alex

    VálaszTörlés
  4. űa villanybojler is tud robbanni, sőt rakétává is átalakulhat ha túlfűti a tartályt, igaz ehhez kell egy nagy adag emberi hülyeség is. A Mythbusters csapata kipróbálta a dolgot, és sikerült nekik. Minden bojleren van leeresztő csap, ahol ha nagy a nyomás le tud engedni vizet, kvázi túlfolyó szelep. Ha ezt valaki leszereli, mert hülye, akkor is még ott egy biztonsági kapcsoló, ami lekapcsol ha túl forró a víz (a gázkazánoknál is van ilyen biztonsági elem, hogy ne forrjon fel a víz, mert az se egészséges). Ha ez is elromlik és nincs túlfolyó akkor ha már elég nagy a nyomás felhasad alul a tartály és átmegy rakétába a bojler, nagyot szólt a kísérletnél több emeletre és brutál erővel ment fel, a modellben felépített fürdőszoba plafont is kivitte. Vagyis ha ez megtörténik egy átlagos családi ház pincéjében, biztos, hogy a tetőig meg se állna.



    http://www.youtube.com/watch?v=9bU-I2ZiML0

    http://www.youtube.com/watch?v=jbreKn4PoAc

    Áramütésre sztem sok esély nincs, mert le van szigetelve minden villanybojler, ill. aki nagyon parázik beköthet egy kapcsolót, hogy le tudja kapcsolni mikor fürdik. Meg ugye általában éjszakai áramra kötik az meg nem mindig van.

    VálaszTörlés
  5. A probléma ugyanaz, tehát nem tudom a választ. Két év után megoldódott?

    VálaszTörlés