Kiégett ágymelegítő



Arra ébredtem fel a hétvégén hogy süti a lábamat az elektromos ágymelegítő és égettszag van a szobában. Nemszokott sütni, ezért jobban megnéztem és milyen jól tettem. A melegítő lyukasra égett és még az alatta lévő báránybőrt is kiégette. Van benne túlmelegedés elleni védelem elvileg, meg electro block védőrendszer is bár nem tudom ez konkrétan mit takar. Ezek a védelmek nem működtek ha lyukasra égett, sőt még most is üzemképes ha áram alá helyezem.
Mindenesetre ha pl reggel kikelek az ágyból és bekapcsolva felejtve magára hagyom lehet arra érek haza hogy leégett a házam.

A neten nem is egy ágymelegítő okozta magyar tűzesetről is olvasni illetve Amerikában külön ügyvédek szakosodtak az ágymelegítő okozta égési sérülésekre.
A használati útmutatót betartva használtam, nem mostam ki, nem hajtottam össze. Természetes elhasználódáshoz túl fiatal, de akkor sem szabadna ilyen módon tönkremennie.
A tévé, számítógép, mobiltelefon akksi stb elvileg semminek nem szabadna rendeltetésszerű használat mellett úgy tönkremennie hogy balesetet okozhasson.
Egy elég nagy elismert márka, nagy áruházlánctól vettem tehát nem piacos kínai bóvli.

Volt már visszahívás felboruló komód miatt is, itt is valószínűleg gyári hibáról lehet szó.

2 megjegyzés:

  1. északára biztos nem hagynám bedugva.. bármi lehet az érintésvédelme az meg egy rakás szar...

    VálaszTörlés
  2. Akik ezeket blogokat irjak mert nem irjak ki rlerhetoseguket??

    VálaszTörlés