Hűtőgép termosztát hiba

A gázhiány után a termosztát a második ami meghibásodik a hűtőben, persze a gázhiány viszi a prímet de előfordulhat még a mechanikus és az elektronikus hűtőgéptermosztátokkal is hogy meghibásodnak. Vagy nem kapcsol be időben vagy ki sem kapcsol.
Egy régi orosz hűtőgép sem akart hűteni, de a zúg de nem hűt helyett ami egyértelmű gázhiány jelent, ehelyett nem is zúgott de nem is hűtött. Nos az ilyen eset is lehet gázhiány de előbb termosztát. Egyszerűen kilehetett próbálni a gépet hogy nem-e a hűtőgép termosztát a hibás.
Simán áthidaltam a termosztátot direktbekötve a hűtőgépet. A kompresszor elindult, innentől már csak várni kellett hogy na hűt vagy nem hűt. Szerencsére nemhogy hűtőtt de fagyasztott is mindenhol a kis orosz jószág. Tehát egy gáztöltés helyett elég lesz majd termosztátot cserélni.
A világítás burkolatát mindenféle szerszám nélkül lelehet pattintani:
Mögötte pedig a csúszósarukat lehúztam a termosztátról és egy laposelemről levágott csatlakozóval pedig rövidre zártam majd szigszalaggal leszigeteltem.


9 megjegyzés:

  1. Szia ! És a rövidre zárást követően hűtött a gép ?

    VálaszTörlés
  2. Szia ! És a rövidre zárást követően hűtött a gép ?

    VálaszTörlés
  3. végülis a termostát egy kapcsoló.csak rövidre zárva soha nem kapcsol ki,igy ajánlatos néha kikapcsolni a hütőt mindennnap kis idö közökre

    VálaszTörlés
  4. végülis a termostát egy kapcsoló.csak rövidre zárva soha nem kapcsol ki,igy ajánlatos néha kikapcsolni a hütőt mindennnap kis idö közökre

    VálaszTörlés
  5. Üdv! Samsung kombi non.frost hűtönkön fent állandóan kigyullad mind az 5 lámpa, hiába veszem le 1-re, rövid idő múlva ismét ég mind az 5. Mi lehet az oka? Köszönettel: Tar Erika

    VálaszTörlés
  6. Én egy sarus 220-as billenőkapcsolót dugtam rá és pár óránkét ki be kapcsolgattam (hőmérő szerint)amíg beszereztem az új termosztátot.

    VálaszTörlés
  7. Én idokapcsoloval használom...óra ként 15perc

    VálaszTörlés
  8. Zanussi kombi hűtő fagyasztó része nem fagyaszt. Fűtetlen helyiségben van, és akkor áll le a fagyasztás ha a külső hőmérséklet 0 °C körül van. Ezzel lehet valamit kezdeni? Persze azon kivül hogy vigyem meleg helyre... :)

    VálaszTörlés
  9. Üdv! Candy CFM 2750 A hűtő kombinált. A fagyasztó jó de a felső néha megy, ha állító höfokszabájzót 1röl 5ig állítóm, de mindig ez se jön be mindig. 90%nem jó csak a fagyasztó!
    Tudna ebbe segíteni milehet a hiba!!!

    VálaszTörlés