A hónap szerelése - Dugó-dugó adapter

Most nem egy saját szerelést vagy saját magam által talált csodaszerelést mutatok be hanem az index fórum villanyszerelés topikjából Fázisceruza topiktárs bukkant az alábbi leleményre.
A dugvilla-dugvilla adapter nekem is nagy kedvencem, természetesen én is barkácsoltam már olyat hisz praktikussága egyenesen arányos a veszélyességével.. :-)
Ez az én művem, elszállt a fázis a fél lakásban és pótolni kellett valahogyan, persze celluxxal rögzítettem a dugvillát nehogy valaki kihúzza...

Ez a praktika persze másoknak is eszébe jutott már, sok helyen találkozni vele.
Amíg én egy régi rádió kábelét használtam, addig a lenti ismeretlen mesterünk retromániája volt hogy nemhogy TV-betápkábelt hanem TV-antenna kábelt használt!!! De jól választotta meg, legalább szalagantennát választott, még mindig jobb mint hangszórókábel, a koaxkábel meg az aranyközépút lenne. :-)
Csak a dugó-dugó adapterrel egy T-elosztót táplált meg, onnan meg a tűzhelyet.
Mondhatom hogy zseniális megoldás, aki felismeri a művét az írjon nekem, feltétlenül találkoznunk kell!





4-es lenne mert a dugvillák nincsenek rögzítve, de én 5-öst adok rá de csak azért mert egy gumilábtörlőt is odatett. :-)

10 megjegyzés:

  1. Remélem tisztában van vele az illető hogy ebből lakástűz vagy halálos áramützés lehet? Jobb lenne elfelejteni a tákolást-gányolást mert ha ezen cikk miatt valaki meghal vagy leég a háza akkor abból akár börtön is lehet a tisztelt ötletgazdára nézve! (egy villanyszerelő)

    VálaszTörlés
  2. Azért a dipól antennakábel mint vezeték se semmi.

    VálaszTörlés
  3. Néhány évvel ezelőtt a templomi kórus, amiben énekeltem elhatározta, hogy építtet egy kis orgonát a kíséretekhez. Meg is építette egy orgonakészítő mester. Ott voltam a bemutatásnál, mikor előrukkolt a fantasztikus találmánnyal, a dugó-dugó kábellel, hogy szállításkor ki lehessen húzni a hangszerből is. Az orgona oldalába volt besüllyesztve egy konnektor... Szerencsétlenségére ő volt az első, akinek az ujján áthúzott a hálózati feszültség :D mert nem jutott eszébe, hogy az életveszélyes konstrukciót először a feszültségmentes végén csatlakoztassa... Azonnal átszereltették vele számítógép tápkábelesre.

    VálaszTörlés
  4. Te agyoniskolázott! Ajánlom szíves figyelmedbe az alábbi könyvet, olvasd végig! http://www.konyvbuvar.hu/index.php?page=product&PRID=25259
    Halálos áramütéses baleset is történt már dugó-dugó végű kábel miatt!

    VálaszTörlés
  5. Nemrég vateráztam össze ezt a könyvet, tényleg nagyon jó és tanulságos és sok benne a Darwin díjas eset is.

    Ha érdekel valakit be tudom szkennelni.

    Amúgy a dugó-dugó kábelnek van azonkívül bármi veszélye, hogy ha nem a konnektorból húzod ki ki előbb akkor megrázhat? Ez a veszély elhárítható ha rögzítik a második dugót.

    Ez a T elosztós kókányolás viszont erősen Darwin díjas lehet, bár ha valóban csak egy gáztűzhelyet táplál, aminek a csak a piezo szikráztatóhoz meg esetleg a sütőlámpához/LCD kijelzőhöz kell áram az antennakábelt nem terheli túl. Legalább a villásdugót leszigetelte bár a szigszalag nem atombiztos, idővel lekophat, ill. a villásdugókat sem rögzítette semmivel.

    Dugó-dugó kábelnél amúgy jobb sztem a számítógépes kábel, a másik oldalon számítógépes csatlakozóval, kevésbé balesetveszélyes. A dugó-dugó kábelnél a könyv említ egy esetet mikor a házilag barkácsolt fűnyírónál használták és az agyoniskolázott marha előbb a fűnyírónál húzta ki, mert nem ért meg az élete 20 méter sétát (10m oda 10 vissza). De történt már halálos baleset dugó, blankolt csupasz vezetéknél is, disznótornál csináltak így házi sokkolót mondván így nem kell leszúrni, agyoncsapatjuk árammal és kész. A "sokkolót" kezelő embert azonnal agyonütötte az áram és még valaki a látványtól szívrohamot kapott és meghalt, a disznó pedig túlélte.

    VálaszTörlés
  6. Ezért a T elosztóba dugott mindkét végén dufvillás TV antenna kábeles megoldásért min. helyszíni fejbelövés járna. Pláne ha ez egy villanytűzhely vagy csak a sütő része villany. Ha gáztűzhely és csak a piezo gyújtás ill. a sütőlámpa megy áramról akkor még határeset, legalább a vezetéket nem terheli túl. Bár földelés ugye nuku, így lehet megrázó élmény használva a cuccot. Kedves volt tőle, hogy legalább a T elosztó villásdugóját leszigetelte szigszalaggal, csak hát az nem tartós valami idővel lekopik, és akkor tűz és balesetveszély. Volt már baleset hasonlókból, házi vezetéktoldás, szigszalaggal szigetelés, idővel kikopott, valaki véletlenül hozzáért és áramütés. A másik Darwin díjas ötlet szöggel rögzíteni a villanyvezetéket padlóhoz, falhoz, ebből is volt már pár halálos baleset is. Elég ha csak egy szöget úgy ver bele a kábelbe, hogy megsérti a szigetelést és hozzáér a fázishoz, és utána valaki megfogja azt a szöget.

    VálaszTörlés
  7. Te nyomorúúúúúlt! És még tiszteled az ötletéért.... Képzeld már el abban az elmebeteg fejedben hogy ha a dugajt vagy mi a faszomat kihuzod az elosztóból, akkor 99%-a annak az esélye hogy megbasz az áram, mivel hogy nincs lefedve a dugalyból kiérkező két vezeték, és te ha véletlenül is megérinted, akkor meghaaalsz bazdmeg! A kis agyad tudat alatt azt tanulta meg hogy ha kizul valamit azt akkor nyugottan piszkálhatod a végét, az akkor se fog megbaszni... De mostmeg!!?!?! MIVAN??? Bárki is kihuzza azt a szart és véletlenül az ujjához ér eldobáskor, akkor szija van!.... Hozzátenném: hogy ha az elosztóhoz fixen, stabilan, faszául hozzá van rögzitve ez a gádvány akkor semmi bajod nem lehet, mivel hogy csak a falból kell kihúzni!.... De így...Fújj!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. *kihúz valamit! (hiba)

      Törlés
    2. Az még hagyján, de mivel kéteres vezeték így földelés sincs megbaszhat úgyis az áram ha hozzá se nyúlsz a T elosztóhoz csak épp megfogod a tűzhelyet mikor épp zárlatos.

      Törlés
  8. óóó, b+, fél órája röhögök, de annyira, hogy ez már egy hasizomerősítéssel ér fel :))

    VálaszTörlés