Állófűtés házilag

Nézzétek meg hogy hogyan készíthetünk állófűtést házilag egy régi autóba.
Hajszárítóval, olajradiátorral, de akár elektromos konvektorral is kellemes meleget varázsolhatunk a hajnali 4 órás induláshoz. Sőt nemcsakhogy meleg lesz de még a reggeli jégkaparást is megelőzhetjük vele.
Akár a bojler (éjszakai áram) -ra is rábarkácsolhatjuk és akkor féláron megy majd az elektromos állófűtésünk.
 Áramszünet esetére jó ha van jégkaparó is. Nem ajánlott csumáratekerni a hősugárzót mert az egy dolog hogy jeget kívülről biztos nem kell akkor kaparni, de nehogy kelljen kormot vakarni belülről.
 A résnyire letekert kocsiablaknál sokkal jobb ha kicsit rácsukjuk az ajtót a hosszabbító zsinórjára. A régebbi autóknál, pl most a Wartburgnál is nem kell teljesen becsukni az ajtót, elég csak "egy kattanásig" mert akkor már fogja a retesz és be is lehet zárni. Micsoda kényelmi funkció, az ajtót "félig" is belehet zárni, de hasznos mert a hősugárzó betáp befér, anyós meg előbb kiesik.  Ha meg jók a gumitömítések akkor sokkal jobban fog így szigetelni és beázni sem fog, nemúgy mintha az ablak lenne résnyire letekerve.
Persze celuxxal szigetelt elöregedett hosszabbítóknál ügyeljünk arra hogy az ajtó nehogy kivágja a szigetelést és feszültség alá helyezze a kocsit. Bár ez még lehet előny is lehet lopás ellen.
 A szivargyújtós GPS és szivargyújtós elemtöltő is jobban érzi magát ha nem mínuszok vannak az utastérben:
Ja és semmit ne gyújtsunk ki lehetőleg, a hajszárítók fém alátétet, pl sütőtepsit is igényelnek, és arra is ügyelni kell hogy a hajszárító helyet is tud változtatni.  :-) D


A benzinkályhák, gázolajkályhák stb állófűtések sem sokkal biztonságosabbak, azok is betudták kormolni meg gyújtani az utasteret. A katalyt kályhákról nem is beszélve:
http://mithogyanbiztosanne.blogspot.hu/2011/08/katalyt-kalyha-trabant-vagy-kinti-wc.html
Igaz az elektromos állófűtés menetközben nem használható, de a hajszárító és konvektor helyett akinek sok helye van használjon bitang olajradiátorokat mert annak nagy a hőtehetetlensége és elindulás után is eregeti magából a meleget.
Arra viszont nagyon vigyázzatok hogy elindulás előtt el ne felejtsétek kihúzni a konnektorból, nehogy elvontassátok a házat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése