Folyik a mosógép

Gondolom veletek is előfordult már hogy folyt a mosógépetek. Nemcsakhogy kellemetlen feltörölgetni mosás közben, -után a tócsát a mosógép körül de veszélyes is mert növeli az áramütésveszélyt, károsítja a mosógépet is mert a víz korrodálja, rongálja a többi alkatrészt is, nomeg ha netalántán emeletes házban lakunk és miattunk még 3 emelet is csöpögni fog az már nem akkora poén.

Ja és még van mégegy rossz hírem számotokra, ha egy mosógépből vízszivárgást tapasztalunk akkor az egy olyan dolog ami magától szinte sosem fog elmúlni hanem egyre jobban és jobban fog folyni a víz a mosógépből.
Az elöltöltős gépeknél én csak akkor tapasztaltam szivárgást az ajtónál ha nagyon meg volt tömve és forgáskor a ruha egész egyszerűen kifeszítette a dobot.

Tehát ha ereszt a mosógéped akkor ezeket ellenőrizd házilag:
- jól zár-e az ajtó, gumitömítés nem-e koszos, nincs-e odacsípve valami stb
- vízszintben van-e a gép
- mosószeradagoló tiszta-e, vedd ki ha kivehető és mosd el jó alaposan
- nincs-e túlságosan megtömve a gép
- nem-e nagyon habzik a mosópor
- hátul a vízbetápcső a mosógép hátulján nincs-e kilazulva, a csapnál is nem-e lelazult a cső
- a kifolyócső nem-e repedt, nincs-e eldugulva a lefolyó

Ha a fentiek egyike sem akkor szét kell szedni, benézni alá hogy hol ereszthet stb.
Mert belül a gumicsövek bilincsei is kilazulhatnak, elrozsdásodhatnak, régebbi gépeknél a kopott szivattyú is tudott ereszteni, de ha elkopott a dobcsapágy ott is tud folyás lenni.
De sajnos a mosógép bárhol szivároghat, elég alattomos helyeken is. A mosószeradagolónál ha dugulás van, vagy ha nincs jól becsukva ott is folyhat, de még gyakori ok az is hogy annyira de annyira habzik a mosószer hogy tényleg a gép orrán szájján is hab meg nedvesség fog szivárogni.
De kilazulhat valamely rögzítőbilincs, vagy kihasadhat egy gumialkatrész mint a reklámban , vagy csapágyas a dob, a szivattyú és ott ereszt a gép szóval egy ilyen folyás felderítése nem is mindig egyszerű hibát takar.
Nekem a FAGOR FE-416 -os gépem kezdett el folyni, mosás alatt,-után mindig megjelent egy tócsa a gép előtt,

Szétszedtem és észrevettem hogy a dobot összetartó fém patentok vannak elrozsdásodva és így hogy elgyengült, megszűnt a szorítóerő így szépen elkezdett szivárogni.
Elsőnek csak lassan, pár csepp, az a pár csepptől szétrozsdásodott évek alatt a többi patent is és minnél több rozsdásodott el annál jobban folyt, kirozsdált a gép alja is végül mire láthatóan kifolyt a gép elé a víztócsa.

A tócsák is egyre csak nőttek, nőttek mígnem arra nem kényszeríti a tulajdonost hogy bizony ezt meg kellene javítani.

Én is rögtön alánéztem a gépnek és feltárult mi a hiba.
Mosógép oldalára borítva
Mosógép alulnézetben

A betonsúly alatt folyik valahol a dob, le kell azt is szerelni:
A beton nehezéket egy 13-as csavar tartja a helyén

3 db 13-as csavar tartja, jó ha van krovakészleted mert sima villáskulccsal nem férsz hozzá.
13-as csavar, 13-as krova
Hogy hozzáférjünk teljesen ki kell venni sajnos a betontömböt


De a fenti képen már látszik hogy a dobot összetartó fémkapcsok vannak elkorrodálva, így elgyengült a szorítóerejük, a dob meg elkezdett szivárogni melytől még több ment tönkre és így tovább az egyre nagyobb tócsáig...

Mosógép betonnehezéke így néz ki
Régi és új fém patentok a helyükön

Új és mellette a régi rossz fém patentok

Ki is van cserélve az összes patent újra

Én elsőnek a dob tetejéről leszedtem és átraktam alulra ezeket a patentokat aztán mikor így is elment több mint egy évet és újra elkezdett folyni akkor már nem volt honnan leszedni, kénytelen voltam rendelni még mielőtt széthullik az egész dob.
Innen rendeltem 86 Ft-ért darabját + posta:




Cikszám: #3793608

Megnevezés: L99B000C3_CLIP_FIXATION_COUV_ERCLE

Nekem ez a Fagor FE-416-os gépemhez tökéletesen megfelelt.

Mostmár nem folyik a mosógépem!


Egy a lényeg: ha folyik a mosógépetek minnél előbb keresd meg a hiba okát mert csak rosszabb lesz, hosszútávon tönkre is megy valami és nem csak annyi lesz hogy minden mosás után fel kell törölni a kifolyt vizet is...

14 megjegyzés:

  1. Fagor 417 mosógépem folyik. Most cseréltem fűtőszálat 4 mosás után elkezdett folyni a fűtőszálnál ömlik ki a víz. Mi lehet az oka ?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Vagy a hibás fűtőszál kiégette a dobot, vagy az a gumiszigetelés sérült ami ottvan mögötte.

      Törlés
  2. HACK ATM gazdag leszel MA !!!!

    Légy okos és meggazdagodtak kevesebb, mint 3days .. Minden attól függ, hogy milyen gyorsan lehet, hogy az újonnan programozott fekete ATM-kártya, amely képes betörjenek bármely ATM gép, a világ bármely pontján. Megismertem erről BLACK ATM kártyát, amikor kerestem munkát sem online körülbelül egy hónappal ezelőtt .. Ez valóban megváltoztatta az életemet a jó, és most azt mondhatom, gazdag vagyok, és én soha nem lehet rossz újra. Lehet kapni a kártya segítségével kisasszony Moyes. Csak komoly személyek vegyék fel a kapcsolatot, mert ő nagyon egyenesen előre, ha nincs meg a pénz nem is zavarja, hogy kapcsolatba vele, mert ő szolgáltatás 100% megbízható én egy élő bizonyítéka. Hébe-hóba tartok szivattyúzás pénzt a számlámra. Bár az illegális, nem áll fenn a lebukás, mert van programozva, oly módon, hogy nem mutatható ki, ez is egy technika, amely lehetetlenné teszi a CCTVs felismerni you..For részleteket arról, hogyan jut ma a tiéd, e-mail: (Blackatm@usa.com vagy blackatmhack@gmail.com)

    VálaszTörlés
  3. Szétszedtem a mosógépem, AEG Lavamat 54600 németből hozattuk. A szűrőnél lévő gumigyűrű önálló életre kelt, és kissé lecsúszott a műanyagról, így folyik egy kicsit a víz. Nem nagyon, de ugye mivel ott a szűrőben mindig marad kis víz, így folyik mosás után is egy pici víz. Na mármost. Ami tartja a gumit fém, azt hogy a csudába pattintsam le, hogy vissza illesszem a helyére a gumit? Sehogy nem jön le :O

    VálaszTörlés
  4. Hello friend, i want to share my testimony on how i got my BLANK ATM card which have change my life today. i was once living on the street where by things were so hard for me, even to pay off my bills was very difficult for me i have to park off my apartment and start sleeping on the street of Vegas. i tried all i could do to secure a job but all went in vain because i was from the black side of America. so i decided to browse through on my phone for jobs online where i got an advert on Hackers advertising a Blank ATM card which can be used to hack any ATM Machine all over the world, i never thought this could be real because most advert on the internet are based on fraud, so i decided to give this a try and look where it will lead me to if it can change my life for good. i contacted this hackers and they told me they are from Australia and also they have branch all over the world in which they use in developing there ATM CARDS, this is real and not a scam it have help me out. to cut the story short this men who were geeks and also experts at ATM repairs, programming and execution who taught me various tips and tricks about breaking into an ATM Machine with a Blank ATM card.i applied for the Blank ATM card and it was delivered to me within 3 days and i did as i was told to and today my life have change from a street walker to my house, there is no ATM MACHINES this BLANK ATM CARD CANNOT penetrate into it because it have been programmed with various tools and software before it will be send to you. my life have really change and i want to share this to the world, i know this is illegal but also a smart way of living Big because the government cannot help us so we have to help our self. if you also want this BLANK ATM CARD i want you to contact the Hackers email on jameshacker157@gmail.com and you life will never remain the same email jameshacker157@gmail.com

    VálaszTörlés
  5. Üdv! nekem is ez a patent problémám van, de amít megadott weboldalt, ott nem találtam patentot, még a cikszám alapján sem, amit megadott.Tudna nekem ebben segíteni? Üdv:Sándor

    VálaszTörlés
  6. Sikerült a céggel beszélnem és ami neked 86 FT darab áron volt, az mostanra 632 Ft/db lett.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Aztakurva!
      Most néztem meg direkt én is, teljesen ugyanaz a cikkszám vagyis ez:
      L99B000C3 CLIP

      és tényleg feltolták az árát az általad említett összegre. 632 Ft/ db!!! Nemsemmi, gondolom most kell sokaknak ilyet vennie így kihasználják. Köcsögség, pedig ez ahogy látom egy tipikus hibaforrás.
      A weboldalon meg jól eldugták, alig lehet megtalálni.
      Linkelem az alkatrészt, de ugye kitudja meddig lesz jó a link:
      http://shop.euras.com/detailsseite_ma.php?viewpicture=y&pic=3793608&ag=07_70&vgruppe=5403060000&partstr=FE416&login=3114768N&thispage=&ger=true&modselect=805637

      Törlés
  7. GET THE BLANK ATM CARD AND BECOME RICH

    Hello, am Joyce Benson from USA an ATM hacker on this email address. (walmartmoneycard@techie.com) its at it again! Cool way to have financial freedom!!! Are you tired of living a poor life, This PROGRAMMED blank ATM card is capable of hacking into any ATM machine,anywhere in the world this walmartmoneycard@techie.com here is the opportunity you have been waiting for. Get the new ATM BLANK CARD that can hack any ATM MACHINE and withdraw money from any account. You do not require anybody's account number before you can use it. Although you and I knows that its illegal,there is no risk using it. It has SPECIAL FEATURES, that makes the machine unable to detect this very card,and its transaction is can't be traced . You can use it anywhere in the world. With this card,you can withdraw nothing less than $50,000 in a day. So to get the card,reach the hackers via email address :walmartmoneycard@techie.com. you can text me on +12102479012 to get more info.

    CONTACT walmartmoneycard@techie.com TO GET YOURS NOW.....

    VálaszTörlés
  8. Hello friend, i want to share my testimony on how i got my BLANK ATM card which have change my life today. i was once living on the street where by things were so hard for me, even to pay off my bills was very difficult for me i have to park off my apartment and start sleeping on the street of Vegas. i tried all i could do to secure a job but all went in vain because i was from the black side of America. so i decided to browse through on my phone for jobs online where i got an advert on Hackers advertising a Blank ATM card which can be used to hack any ATM Machine all over the world, i never thought this could be real because most advert on the internet are based on fraud, so i decided to give this a try and look where it will lead me to if it can change my life for good. i contacted this hackers and they told me they are from Australia and also they have branch all over the world in which they use in developing there ATM CARDS, this is real and not a scam it have help me out. to cut the story short this men who were geeks and also experts at ATM repairs, programming and execution who taught me various tips and tricks about breaking into an ATM Machine with a Blank ATM card.i applied for the Blank ATM card and it was delivered to me within 3 days and i did as i was told to and today my life have change from a street walker to my house, there is no ATM MACHINES this BLANK ATM CARD CANNOT penetrate into it because it have been programmed with various tools and software before it will be send to you. my life have really change and i want to share this to the world, i know this is illegal but also a smart way of living Big because the government cannot help us so we have to help our self. if you also want this BLANK ATM CARD i want you to contact the Hackers email on jameshacker157@gmail.com and you life will never remain the same email jameshacker157@gmail.com

    VálaszTörlés
  9. Kedves szerelő,
    Új Whirlpool felültöltős mosogépem szivárog miután kimosott.Mi lehet a baj?A tömítések biztos nem hiszen csak egyszer lett mosva.Lehet-e az a probléma?hogy beüzemelésnél elfelejtettem kivenni a dobrögzítőket?
    Károsodhatott annyira?
    Válaszát előre is köszönöm!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! Mi volt végül is a probléma? Nekem most aktuális pont ugyanez:(! Köszi

      Törlés
  10. Sziasztok. Valaki tudna segiteni miert van az hogy mosas elejetol vegeig fojik lassan a szivattyu mogot a viz . Ez egy zanusszi felultoltos gep

    VálaszTörlés
  11. Üdvözöllek!
    Hasznos információk!
    Csak egy kérdés: Ahogy kiszeded a patentokat, nem kell gondoskodni a tömítésről? Esetleg bekenni a patent helyét szilikon zsírral?

    VálaszTörlés