Ideiglenes közlemény



Kedves Olvasók!

Kommentben megvádoltak hogy lopott képeket publikálok, egy nyílt levélben tisztázom a helyzetet!
A vádoló lebuktatta saját magát így tudomásomra jutott hogy engedélyem nélkül felhasználták a képeimet.
Jó, tény és való szoktam nem saját képeket is publikálni de jelezni is szoktam hogy "nem az én művem". 

De mikor a saját képeimet ellopják és utánna a tolvaj engem állít be tolvajnak az már nálam is kiverte a biztosítékot!




Szóval nyilvános levél alant, a fagyi visszanyal:

--------------------------
Tisztelt Ambrus János!


Ön 2013.november 22.-én több kommentet is írt egy blogpostomhoz melyben megkérdőjelezte a képeim tulajdonjogát, továbbá lopással vádolt meg engem! 
A hozzászólásairól a fénykép

Ön azt állította hogy az oldalamon szereplő képeket az Ön weboldaláról (http://0-24mosogep.hu/ ) elloptam.
 Az Ön weboldalát megtekintettem és a képeit összevetettem az Én weboldalamon találhatóval. Kettő darab egyező képet találtam és megállapítottam hogy a két kép kétség kívül az Én tulajdonom, énáltalam készített az én lakásomban készült felvételekről van szó.
Ez a két kép az enyém




Linkelve is az Ő tárhelyén az én képeim itt találhatóak:
Lopott kép a mosógépemről:
http://0-24mosogep.hu/wp-content/uploads/2013/04/mosogep052.gif

a lúgszivattyúról:
http://0-24mosogep.hu/wp-content/uploads/2013/04/mosogep031.gif

A képeket még csak véletlenül sem lophattam el senkitől hisz a képen szereplő mosógép jelen pillanatban is a fürdőszobámban él és virul. Már csak az is bizonyítja hogy enyémek a képek hogy a postomat 2011.08.02.-án publikáltam, bizonyíték lent:
A 0-24mosogep.hu weboldalt meg még csak 2011-08-24 19:01:23 -kor regisztrálták a domain.hu adatai szerint. 
 Persze erről is csináltam fényképet:

Tehát én voltam előbb... :-) D

Mivelhogy a felvételek az én lakásomban készültek, illetve a szóban forgó felvételekre senkinek nem adtam engedélyt a lemásolásra, utánközlésre, ennek ellenére a felvételek a saját blogomon kívül, másik fél által üzemeltetett tárhelyen is elérhetőek így kétség kívül mindenki számára megállapítható hogy bizony itt lopás történt.
Az én eredeti felvételeimet eltulajdonították és több idegen tárhelyen is feltüntették sajátként, saját anyagi haszonszerzés érdekében tehát sokszoros visszaélés történt a felvételeimmel!
Az egyik hely ahová a lopott képem került a http://0-24mosogep.hu/ weboldal ahol kettő darab fényképem szerepel, egy mosógépről és egy lúgszivattyúról, fényképet mellékelem jogsértésről:
A másik hely pedig egy internetes hirdetőoldal, link:

Illetve kitudja, hány, általam ismeretlen helyen használták még a képeimet... 

Fénykép róla ha netalántán "véletlenül" elérhetetlenné válna:


Tehát Ambrus János becsületsértést követett el ellenem azzal hogy lopással publikusan megvádolt, továbbá azzal hogy megkérdőjelezte a felvételeim hitelességét látogatók pártolhattak el az oldalamtól tehát kárt is okozott számomra. A  http://0-24mosogep.hu/  weboldal készítője aki vélhetően az oldalamról eltulajdonította a képeimet számomra nem beazonosítható így a további ellenem elkövetett vétségeket és cselekményeket a weboldal bejegyzett tulajdonosa „Elektromágus Korlátolt Felelősségű Társaság (1222 Budapest, Gádor utca 90.)  továbbiakban Elektromágus Kft ellen hozom fel. Hiszen ezen társaság felel az alkalmazottjai, hirdetései stb minden után így minden egyebet az Ő számlájukra sorolhatom fel.

Elektromágus Kft a szolgáltatásait az engedélyem és tudtom nélkül az én felvételeimmel is népszerűsítette tehát anyagi haszonra tett szert felvételeimnek köszönhetően.  Valószínűsíthetően szintén az Elektromágus Kft hirdetett különböző internetes portálokon (pl aprohirdetes.ws) szintén az én felvételeimet is felhasználva szolgáltatása számára.
Itt egy fénykép arról hogy egy internetes hirdetésben az énáltalam készített képet is szerepeltetik, a hirdetés pedig a 0-24mosogep.hu oldalra mutató linket is tartalmaz:





Mégegyszer röviden tömören: a blogomon szereplő képeket ellopta a fent említett vállalkozás, és anyagi haszonszerzés érdekében felhasználta őket hirdetésekben, saját weboldalán saját fényképként, továbbá hogy mindenféle forrásmegjelölés és (illusztráció szó) nélkül szerepelt a felvételem a weboldalukon így a látogatói joggal hihették és hitték is hogy azok referenciaképek a szolgáltató tevékenységéről.
Tehát a képeim felhasználásával nemcsak nekem okoztak bosszúságot és kárt hanem ezen szolgáltató cég megtévesztette a fogyasztóit is.

Az ügyfelek megtévesztésén felül, továbbá a felvételeim jogtalan felhasználása illetve Ambrus János alaptalanul, bizonyítékok nélkül megvádolása engem azzal hogy tolvaj vagyok így bizony 3 a magyar igazság c. dolognál tartunk ugye kedves mosógépszerelő banda?
Tehát képlopást, pontosítva szerzői jogsértést követtek el, továbbá hogy vádaskodás is történt nyilvánosan így hitelrontás, becsületsértés, illetve a fogyasztók megtévesztése is történt hogy olyan képpel reklámozták a szolgáltatást melyen nem ők, nem az őáltaluk javított háztartási berendezés szerepel.

Mellékelem az egyik törvényt amely kétségkívül megállja a helyét jelen esetben is:
-------------------------------------

BTK 329/A. § (1) Aki másnak a szerzői jogról szóló törvény alapján fennálló szerzői vagy ahhoz kapcsolódó jogát haszonszerzés végett, vagy vagyoni hátrányt okozva megsérti, vétséget követ el, és két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.


Minden felvételnek van szerzői joga, de a blogom alján külön fel is hívtam a figyelmet arra hogy csak írásos engedélyemmel publikálhatók a képeim tehát a tolvajunknak tudnia kellene hogy ez nem jogszerű amit tesz. 
Mivelhogy az én képemmel reklámozta, promotálta, hirdette szolgáltatásait így a képeimmel anyagi haszonra tett szert és ebből a haszonból (mivelhogy az én képeim segítségével is csinálta) így a képeim után követelem a jussomat vagyis a jogdíjjat! 

Én a képeimet 2011.08.02.-án publikáltam, ők a weboldalukat 2011.08.24.-én regisztrálták, a weboldalukon elhelyezett számláló 17968 db látogatót számlál, az azóta a mai napig (2013.11.23) eltelt idő pedig 822 nap vagyis ebből következik hogy huzamosabb ideje felhasználhatták saját anyagi haszonszerzésükre a képeimet és lett volna idejük megvásárolni a tulajdonjogot vagy engedélyt kérni a használatukra de ez a mai napig nem történt meg.


Szóval Ambrus János most én diktálom a feltételeket. :
-          törölje a képeimet azonnal
-          kérjen bocsánatot


Illetve válasszon is:
A menü: jogdíjjat fizet
B menü: bíróság és szakértői díjjakkal megemelt jogdíjjat fizet jogvita után.


Amennyiben nem veszi fel velem a kapcsolatot a legközelebbi szombatig (2013.11.30) úgy kénytelen leszek a jogbiztosítómmal megbeszélni az ügyet.

Ui: amennyiben, akár utólag is engedélyt kért volna  normál hangnemben (fenyegetés nélkül) a képeim akár anyagi haszonszerzésre történő felhasználására is minden további nélkül (jogdíj nélkül) megkapta volna rá az engedélyt. De ha Ön így akkor én is így , vádaskodása  kiverte nálam a biztosítékot és remélhetőleg nem a jogbiztosító fogja ezt a helyzetet megjavítani.

----------------------------

 Egyéb dolgok:
 Továbbá minden átlagember jogosan teheti fel a kérdést: milyen mosógépszerviz az amely egy szétszerelt mosógépről képet lop ahelyett hogy saját maguk készítettek volna ilyen fényképeket a vállalkozásuk népszerűsítésére?!


De valahogy bűzlik nekem ez a mosógépszerelős cég. Nem, nem azért hogy képet lopott egy szétszerelt mosógépről..  Hanem azért hogy aki pofázik nekem Ambrus úr papíron nem is szerepel az Elektromágus Kft-ben tehát elvben semmi köze sincs a céghez. Ezek a tagjai a cégnek a cégjegyzék szerint és 500 ezres tőkével rendelkeznek:

A képviseletre jogosult(ak) adatai
13/1.Pityer Krisztián (an.: Toldi Ilona)

Cégformától függő adatok

1. A tag(ok) adatai
1/1. Pityer Krisztián (an.: Toldi Ilona)






1/2.Strausz Valter (an.: Domján Ilona)




De több vállalkozás, több cég, több székhely, telefonszám ugyanaz.... Ez is fura nekem. 











 Nézzük csak meg a szintén általa hirdetett http://ambrusfuvar.hu/ vállalkozásukat! Ez is annyira profi lehet mint a mosógépes cége? Nemhiszem mert felszámolás alatt van a nyilvános cégjegyzék szerint...

A végrehajtás adatai
33/1.


A végrehajtás elrendelésének időpontja: 2010. január 18.
A végrehajtás ügyszáma: 9045468781
A végrehajtást elrendelő megnevezése: APEH Dél-Budapest Hétraléknyilvéntartó Osztély 2.
Az értesítés (indítás) kiállításának időpontja: 2010. május 13.

Bejegyzés kelte: 2010/05/14

Hatályos: 2010/05/14 ...
De amíg a  mosógépes cégben papíron nem is szerepel itt legalább Ambrus János a képviselője az ambrusfuvarnak... meg is találtuk Ambrus urat.

De nézzétek milyen kemény tőkéje volt az  AMBRUS FUVAR Szolgáltató Betéti Társaság (1221 Budapest, Arany J. u. 102) cégnek:
Ezt látni kell így nem leírom hanem mutatom fényképen:
2 ezer Ft azaz kettőezer forint a cég jegyzett tőkéje
 
Nincs több kérdésem...